torsdag 23 maj 2013

Kids Basix Safe Sippy 2

I somras, när Felix var liten bara, fick jag för mig att han behövde en flaska med vatten om vi var ute och det var varmt. Jakten på en "snäll" nappflaska började, och jag velade mellan en Life Factory glasflaska och en Kids Basix i rostfritt stål. Vid ett besök på Babyproffsen hittade vi en Kids Basix Safe Starter så det blev en sån, helt enkelt. Nu ammade han hela tiden ändå, så det blev inte så värst mycket användning för den där flaskan just då, men vi testade mer igen sen när han började smaka lite mat. Till vårt (mest mitt) stora förtret var den helt värdelös.
Nappen gick liksom att antingen trycka rakt ner i flaskan, eller så lossnade den av suget, så rätt som det var när Felix satt och drack/grejade med den så plopp! Vatten överallt. Jag prövade skruva åt olika hårt och testade nappar från andra tillverkare, med samma resultat. Besviken lade jag flaskan i ett skåp och försökte att inte tänka mer på det. Kvittot var slängt sen länge så jag hade inte kunnat lämna tillbaka den ändå, och det verkade dessutom vara en designfel och inte en defekt produkt.
För ett par månader sen skrev jag ett mail till tillverkaren (hittade ingen svensk distributör) och fick svar tillbaka att jag med tanke på Felix ålder behövde byta till en napp med större hål så "suget" inte blev så hårt. Även om han kanske hade en poäng så skulle inte ett större drickhål ändra det faktum att jag lätt kunde peta ner hela nappen i flaskan med pekfingret, så jag stod på mig. Han erbjöd sig då att skicka nya nappar till mig utan kostnad så jag kunde testa själv, vilket jag avböjde eftersom jag redan testat andra nappar.
Jag förväntade mig inget, men jag ville att de skulle veta att det verkligen kändes som ett designfel, att nappen inte satt fast som den skulle. Ett par mail senare erbjöd de sig istället att skicka deras variant av pipmugg, Safe Sippy 2, och det tackade jag inte nej till. Ungefär två veckor senare plingade det på dörren och ett paket med ny flaska var levererad.

Denna varianten var större och hade avtagbara handtag. Inuti "pipen" kan man fästa antingen en sugrörsadapter och ett sugrör, eller en "vanlig" drickdel. Designen på denna känns mer robust än nappflaskan och vi har testat oss fram med lite olika kombinationer. Handtagen ger han inte mycket för, så dom använder vi nästan aldrig. "Sippy"adaptern använder vi till vatten, och sugrörsadaptern sätter jag i när han ska dricka smoothies ur den, och det funkar jättebra. Själva pipen är hård och vinklad, Det enda jag kan komma på som är negativt med det hela är att silikonskyddet som sitter runt flaskan är svårt att få på och av, men jag brukar faktiskt inte ta av det. Det är av på bilden här bredvid för att det blev nerkladdat med köttfärssås och helt missfärgat, men jag ställde det i solen i fönstret i två dagar, sen var det som nytt igen.

Så, sammanfattning.
Kids Basix Safe starter: 1 av 5
Kids Basix Safe Sippy 2: 4 av 5

 

2 kommentarer:

  1. Åh, köpte också en nappflaska från Kids Basix och det tog inte många sekunder innan storasyster petat ner nappen och det vart välling överallt. 219 kr helt åt fanders!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men visst kändes det som att det var fel på själva utformningen av flaskan och inte att det skulle vara fel flöde i nappen?

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...