måndag 27 maj 2013

Blöjtankar

Sen vi slutade med tygblöjor har vi mest använt Libero, men jag har inte kunnat släppa tanken på att hitta något annat. Sist jag öppnade ett paket (nydesignade) Liberoblöjor höll jag på att smälla av. De fullkomligt stank kemikalier. Kundtjänsten försäkrade mig givetvis om att de inte innehöll några (nya) kemikalier och att den oangenäma doften enbart berodde på att de var nytillverkade och inte fått lufta sig. Vad är det som ska luftas bort, undrar jag ju då?

Ju längre tid som går desto mindre lönt känns det dock att engagera sig, eftersom jag har nån slags vision om att han ändå snart ska bli blöjfri, och att det är bäst med vanliga blöjor på förskolan sen. Men å andra sidan är han inte det minsta intresserad av att sitta på pottan eller toaletten, och jag ser aldrig tecken på att han behöver kissa fastän vi går blöjfritt lite varje dag, med blöta golv som följd.

Jag har funderat på att köpa mer miljövänliga blöjor, tex Attitudes eller Beaming Baby, men vad gör jag med dom? De är nedbrytningsbara, men vi har ingen kompost så det blir ju ändå att slänga det i restavfallet och som jag förstått det bryts inte saker ner i sophögarna ändå, i alla fall inte helt. Så sopberget bidrar vi ju till likväl, även om tillverkningsprocessen kanske är mindre miljöbelastande.
De miljövänliga blöjorna är dyrare än "vanliga", men om de håller tätt så är jag faktiskt helt okej med att betala mer. Sen är det ju så att de inte går att köpa i vanliga butiker så det gäller ju att man planerar beställandet av blöjor så man inte står utan.

Ett annat alternativ är en annan sorts tygblöjor, tex Flip eller gDiaper, där man liksom återanvänder "blöjan" och bara byter ut "fyllningen" vid byte. Det finns olika sorters inlägg, bland annat engångs som ju hade varit bra t.ex på förskolan eller om man är iväg. gDiapers tycker jag verkar bäst, men då måste man beställa dom från England och det blir helt plötsligt jättedyrt. Flip görs av samma företag som gjorde tygblöjorna vi använde innan, och även om de vi använde hade ett par år på nacken ser det inte ut som att de har gjort några förändringar på just de områdena vi hade problem med.

Ja, sökandet och funderandet fortsätter. Har ni tips eller förslag mottages de gärna!

5 kommentarer:

 1. Hur är det med änglamarks då? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ingen butik alls i närheten som säljer Änglamark dessvärre, annars hade jag köpt dom. Jag köpte ett paket när jag var i en Coop-butik i Lund och tyckte de funkade bra. De läckte ibland, men det gör Libero också!

   Radera
 2. Vad jag har hört så ska man inte slänga komposterbara blöjor i sin hemmakompost utan blöjorna måste vidare till en större industrikompost, en vanlig hemmakompost kommer inte upp i rätt temperatur för att nedbrytningen ska kunna börja. Det är en hel vetenskap det där med kompostering, heh.

  För övrigt är jag supernöjd med Änglamarks blöjor, luktar inte och håller tätt 99,99 procent av gångerna. :-)

  SvaraRadera
 3. besök gärna vår hemsida www.blojbudet.se

  hemleverans av blöjor,barnmat,välling.m.m

  SvaraRadera
 4. Hej. Sent svar kanske, men vi kör tygblöjor på våran storkissare till son. Vi fick rekommendationen att köra dubbla inlägg på honom, och det har funkat mycket mycket bättre. Det läcker nästan aldrig nu. Sen ska vi testa ullbyxor + vikblöjor nu när han börjat gå, förhoppningsvis blir det bra.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...