torsdag 3 maj 2012

recension: solkräm från Eco Cosmetics

den här hade inte behövt följa med mig hem...
Nu när solen tittar fram börjar den årliga jakten på Det Perfekta Solskyddet. I år ville jag ha ett naturligt och så ekologiskt det gick, och fastnade för Eco Cosmetics. De låg bra i pris och fanns med högt skydd, men jag ville gärna testa innan jag köpte en. När vi ändå var i malmö igår gick vi in på Astrid och Aporna i hopp om att de hade märket inne, och att jag kunde testa. Fick dock ett ganska kort "nej tyvärr!" när jag bad om prov, och då blev jag lite irriterad och tänkte att jag lika gärna kan beställa från nätet om jag ändå inte kan få testa. Hårt kanske, men jag blir så irriterad när butiker inte kan erbjuda prov på sina produkter.
Nu hittade vi ändå lite annat, så det blev en tub ändå, SPF 50.
Glad i hågen trycker jag ut en ljus "hudfärgad" klick i handen i morse och börjar smörja. Oh my god. De har nog tonat den för att den inte ska vara kritvit, men det blev liksom rosa istället. Och alldeles glansig, och lite skimrande för det är fullt med mica i. Kletigt, fett och svårt som sören att sprida ut. Jag borde egentligen tagit foto, men jag klarade knappt av att se det själv bara!
Jag bestämde mig för att låta det sjunka in och se om det hjälpte, och tvätta händerna så länge. Den är vattenfast, så den går inte bort. Fyra intvålningar och ett försök med olja senare är händerna fortfarande fettiga av krämen. Hur fasen ska jag få bort det från ansiktet och kroppen? Det ligger som en extremt äcklig superfet hinna som kladdar av sig på allt. Jag vill inte ens tänka på att försöka amma ett spralligt barn insmord i det här. Eller röra vid något eller ha kläder på mig eller råka nudda vid någon insmord kroppsdel.
Nu är det visserligen alltid en chansning när man köper hudvård, men som föräldraledig och vad det innebär ekonomiskt känner jag verkligen att det här var 229 kr rakt ner i soptunnan.

Så, som skydd mot solen är nog den här krämen jättebra, eftersom man låser in sig på toaletten när man smörjt sig och inte visar sig ute alls.


Betyg: 0 av 5

Är det mot förmodan någon som tycker att den här krämen är fantastisk, får ni gärna köpa min tub!
Och har någon tips på en naturlig solkräm som faktiskt går att använda så mottages det extremt gärna. Nu ska jag gå och försöka tvätta av mig det här...

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Hu, usch vad tråkigt att det var en så usel solkräm, men jag hade inte väntat mig så mycket bättre med tanke på att jag själv köpte samma märke med Spf 30 förra året och blev hur kletig, flottig och vit som helst av den + att den luktade alldeles för mycket, min faster som är känslig för dofter vågade inte gå särskilt nära mig när vi var ute kan jag tillägga.
  Hade dock inte lika stora problem att tvätta bort den som du.
  Men att din var rosa och skimrande dessutom...dåligt gjort i tillverkningen verkligen :(

  SvaraRadera
 2. vad bra att jag hann se detta! har funderat på att köpa denna, det ska jag ju verkligen inte göra nu. svårt att hitta bra produkter utan massa skit i och solskydd måste man ju ha!

  SvaraRadera
 3. Jag fick hem ett prov från maryfly men då spf10 tror jag det va. Dutta en liten mängd som funka rätt fint. visst lite kletig såg man väl ut men asch så beställde en fullstor på spf50. Fick liknande chock som du. Har enbart använt den på benen och på sonen på axlar och rygg. Den luktar apa, rent kemisk plast typ och är så sådär rosa och hemsk, vet precis vad du menar. Är nu halvrädd eco cosmetics produkter då de är så dyra och jag vill inte behöva slösa pengar på "skräp" :(

  SvaraRadera
 4. Nä, vad trist! Har också funderat på den då vi har eco cosmetics spf50, barnvarianten till sonen på 3 år och den funkar hur bra som helst! Luktar inget konstigt, blir först vit när man smörjer in den men syns inte alls efter ett tag. Blir nog till att köra på samma för oss vuxna då! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...